Director Sibiu este un blog dedicat blogurilor sibiene unde puteti gasii constant cele mai noi stiri postate pe blogurile si site-urile sibiene.


Reguli de Poker


Cu toate că pokerul este un joc cu şi despre oameni jucat cu cărţi de joc, în care sunt implicate sume de bani, este şi un joc cu reguli stricte. Fiecare tip de joc are propriul set de reguli şi un format aparte care trebuie respectat pentru a menţine ordinea şi echitatea jocului egale tuturor participanţilor.

Reguli de poker , Texas Hold’em, cel mai popular dintre jocurile de poker.

În toate jocurile de poker, ante-urile şi blind-urile creează şi încep acţiunea şi pot-ul. Blind-urile – în toate jocurile care au un buton dealer – desemnează primul pariu. Blind-ul mare începe parierea pentru o anumită sumă, iar fiecare jucător trebuie la rândul său să dea call pentru suma respectivă, fold, sau să dea call şi raise aceeaşi sumă. În această rundă nimeni nu poate da check.


În jocurile cu un buton dealer, când începe jocul, se face draw sau deal pentru a se determina cine va primi butonul dealer. Acesta se mută în sensul acelor de ceasornic după fiecare mână la fiecare jucător activ de la masă. Jucătorul activ este cel care are jetoane şi este la masă. Este posibil ca un stack de jetoane să existe pe masă fără jucător.


Pentru a intra în joc, fiecare jucător trebuie să pună big blind-ul, fie că îl pune în afara poziţiei, fie îl aşteaptă. Dacă un jucător stă pe tuşă o rundă, pentru a reintra în joc acesta trebuie ori să pună ambele jocuri, ori să intre în poziţia de big blind.

Fiecărui jucător îi sunt date două cărţi, începând de la cel în small blind. În prima rundă de pariu jucătorul este obligat să 1) fold, 2) dea call pe suma din big blind, 3) sau să dea raise. În Texas Holdem, raise-ul treuie să fie minim cât suma pariului, excepţie făcând jucătorul care intră all-in. Când acţiunea revine la blind, acesta poate da call, check sau raise la suma pariată. Singura dată când un jucător poate da raise la propriul pariu este când se află în poziţie de blind.

După terminarea rundei de pariu se pun trei cărţi pe masă cu faţa în sus (acesta poartă numele de „flop”), iar acţiunea este începută de primul jucător din faţa butonului. (Acest jucător poartă numele de „under the gun” sau UTG). Pe rând, fiecare jucător poate da check, call sau raise. Dacă un jucător a dat check şi altul pariază, primul poate da „check-raise” când vine rândul lui.

După „flop” nu se mai poate paria, iar pe masă se pune a patra carte cu faţa în sus (numită uzual a 4-a carte, sau „turn”) şi reîncepe partida de pariu. Dacă cineva pariază, în acest stadiu al mâinii se va pune obligatoriu pariul mare ( în jocul cu limita $2 - $4, limita pariului la flop e de $2 iar raise-urile sunt de câte $2, iar la turn, limita pariului e de $4, iar raise-urile sunt de câte $4).

După terminarea pariului pe turn, se pune a 5-a carte pe masă cu faţa în sus (numită uzual a 5-a carte sau „river”) şi reîncepe parierea cu limita la pariul mare.

În Texas Hold'em se joacă cele mai bune cinci cărţi în orice combinaţie dintre cărţile jucătorului şi cele de pe masă.

După ce ai terminat cu regulile de bază Texas Holdem e timpul să citeşti articole despre strategii poker şi să începi să te joci online. La început încearcă să joci la mese cu limită mică sau pe bani virtuali şi doar când eşti mulţumit de jocul tău treci la jocuri cu limite mai mari. Intră pe cele mai bune camere poker online din clasamentul camerelor online pe care ţi-l punem la dispoziţie. Ne vedem la mese!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu