Director Sibiu este un blog dedicat blogurilor sibiene unde puteti gasii constant cele mai noi stiri postate pe blogurile si site-urile sibiene.


Al Cincelea Factor de Decizie in Poker


Cartile tale- A betui in poker ca la aprat 2 inseamna ca pariezi, la sfarsitul spectacolului, mana ta va fi cotata cea mai mare. Numai daca crezi ca exista o posibilitate cat de mica sa pierzi sa nu pariezi. Statistic dea lungul a zece maini, nu vei avea ceam mai mare mana decat 10% din timp. Stiind cand este timpul tau sa ai cea mai buna mana este desigur dificultatea.Cand ai o mana puternica, pariaza agresiv si forteaza pe ceilalti sa te urmeze . Este rareori corect sa pariezi incet; asta este, nu paria la o mana puternica. Daca nu ai o mana puternica, aruncate. In poker ca la aparat , banii economisiti sunt la fel ca banii castigati, si stand afara in 90% din maini unde iti era destinat sa pierzi este la fel de important ca si cand ai fi in mainile cand castigi.

Pozitia ta- este un factor extrem de important in Hold'em deoarece este o pozitie fixa in joc. Cand esti intro pozitie devreme (aproape de blind) nu ai de unde sa stii cat de mare va fi potul la sfarsitul rundei de bet, si cati jucatori vor participa la intrecere. Pentru a compensa acest dezavantaj, trebuie sa joci pe carti puternice decat ai faceo din pozitii mai departate.

Numarul de jucatori- potul de joc determina tipul de maini care se pot juca. Ironia este ca poti juca mai slab cartile de start cand mai multi jucatori participa la pot, dar trebuie sa ai o mana mai puternica de final inainte de inchidere. O pereche mare este o favorita puternica la castig impotriva a unu sau doi oponenti , dar daca zece jucatori intra in joc, cineva este foarte pozibil sa bata o pereche mare cu o chinta sau o culoare. Invers, mainile de egal(carti slabe initiale care iti pot da o chinta sau o culoare) sunt de jucat impotriva unei mese mari deoarece potul final va fi mare, dar jocul da egal este de nejucat impotriva a unu sau doi jucatori.

Sanse de castig- sunt costurile de a sta in mana comparate cu marimea potului. In fiecare runde de bet, tu decizi daca suma de bani care te va costa sa termini runda merita in comparatie cu dimensiunea potului pentru care se da lupta. Costul poat fi de la nimik (daca poata lumea zice check) pana la 3 beturi mari (daca este o multime de mariri dealungul jocului). Ca orice alta decizie de investitie, jocul riscant trebuie sa aiba o mai mare recompensa la success.

Stilul de joc al oponentilor- In timpul mainilor in care nu intri, observa stilul de joc al fiecarui jucator si al grupului ca un intreg.Este vreun jucator care mizeaza numai cand are carti bune sau mizeaza pe aproape orice? Este vreun jucator care intra cu toti banii pentru o suma mica de bani si ii pazeste cu grija, sau cumpara frecvent alte cipsuri de la dealer? Pentru masa ca un intreg sunt maini cu cartile pe masa frecvente or rare? O mare gresala pe care o face un jucator incepator este ca joaca numai cartile sale si nu ia in considerare cum joaca ceilalti jucatori cartile.
Actiunile oponentilor tai sunt o sursa de informatii care trebuie folosite.

In timpul desfasurarii unei maini, unii din aesti fatori devin mai importanti decat altii. Devreme in mana, pozitia ta, forta initiala a cartilor tale si potentialul numar de jucatori oponenti sunt cei mai importanti factori. Mai tarziu in desfasurarea unei maini, sansele de castig si stilul de joc al jucatorilor sunt mai importante. Ceea ce urmeaza este o discutie detaliata a acestor 5 factori.

Tine minte sa dai atentie acestor factori si vei castiga mai mult decat vei pierde!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu