Director Sibiu este un blog dedicat blogurilor sibiene unde puteti gasii constant cele mai noi stiri postate pe blogurile si site-urile sibiene.


Vancate in 2011


Milano este principalul oras din Italia de nord, aflat pe campiile Lombardieri este unul dintre cele mai dezvoltate orase ale Italiei, al doilea ca marime si importanta dupa Roma.Milano este de asemenea recunoscut ca una din capitalele modei, design-ului, a artei moderne si contemporane metropola Lombardiei fiind faimoasa prin casele de moda si cochetele ei magazine.

Principalele obiective turistice in Milano sunt La Scala, Domul, Castelul Sforzesco, Galeria Vittorio Emanuele II, Palatul San Giorgio, Coloanele lui Sf. Lorenzo. Alte obiective turistice importante in Milano sunt Pinacoteca di Brera,Pinacoteca Ambroziana, muzeele Poldi-Pezzoli si Bagatti Valsecchi si galeriile Muzei del Castello, care adapostesc un mare numar de capodopere de arta.

Un alt oras imporant si extrem de vizitat de turisti este Sighisoara.
Sighisoara este al doilea oras ca marime si importanta (istorica, economica, politica, geografica) din judetul Mures, fiind ridicat la rangul de municipiu la 16 februarie 1968.

Sighisoara este unul dintre putinele orase cetate care mai sunt inca locuite din Europa si deasemenea este conservat in mare parte. Datorita arhitecturii sale extrem de bine pastrate si a pozitii sale geografice, in centrul tarii, orasul este supranumit Perla Transilvaniei. Principalul obiectiv turistic si punct de interes al cetatii este Turnul cu Ceas. Rolul acestuia era de a apara poarta principala a cetatii.

Turnul se numeste asa datorita ceasului cu figurine, unic în tara noastra, aflat la etajul al patrulea; el constituie o imagine simbol a Sighisoarei si spre deosebire de celelalte turnuri, ridicate si aparate de diferite bresle, Turnul cu Ceas apartinea întregii comunitati, fiind sediul autoritatii publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu